Egy jó szaftos hamburgerbe igazán élvezetes beleharapni! Most megmutatjuk neked, hogyan tudsz olyan hamburgert készíteni, amelyben csupa tápláló, egészséges alapanyag van, így nem kell lemondanod erről a fogásról sem!
Mindjárt kétfélét is tanulunk
A Balkán Burgert déli szomszédjaink finomságai ihlették. Különlegessége a paprikából, padlizsánból és fokhagymából készült ajvár, mely rögtön meg is adja az egész étel pikantáriáját. Van benne az ajváron kívül rukkola, paradicsom, marhahús pogácsa, feta sajt, pácolt lilahagyma, majonéz és sült répa. Egy igazi ízbomba!
A British Burgert az európai szigetország ihlette. Felhasználjuk az angolok által magasztalt bacont és cheddar sajtot, és készítünk hozzá házi majonézt is.
Végül, de nem utolsó sorban egy kis ízelítő az EASE Therapy burger kurzusának repertoárjából:
Egészséges, szezámos tönkölyös buci
Karamellizált hagyma
Házi majonéz
Ajvár
Házi húspogácsa (vega alternatíva: fűszeres fetasajttal töltött gombafejek)
Cékla chips, répa chips, zeller chips
Vedd igénybe első-bálozó kedvezményünket!
RECEPTAJÁNLÓ
Kakukkfüves marhahúspogácsa
Hozzávalók
1 kg jó minőségű darált marhahús (szobahőmérsékletű)
1 tk. kakukkfű
só, bors
+bacon sütni
Elkészítés
- A marhahúst keverjük össze a fűszerekkel és hagyjuk pihenni, majd formáljunk belőle 10-20 dkg-os pogácsákat.
- Süssük meg a bacont egy forró száraz serpenyőben.
- A bacon zsírjából a felesleget tegyük félre.
- A maradék zsiradékon kezdjük el sütni a húspogácsákat. Fontos, hogy nagyon forró legyen a serpenyő! Három-négy percig süssük egyik oldalát, majd fordítsuk meg és süssük a másik oldalát is ennyi ideig. A sütési idő függ a pogácsa vastagságától, valamint attól, hogy mennyire szeretnénk átsütni.