Fedezd fel az ezerszínű Szicíliát, ezerzamatú konyháján keresztül!

Discover Siciliy’s authentic rich culture through its splendid gastronomy!

For details in English, please click here.
4 napos kulináris utazás Szicília dél-keleti csücskébe

Élvezzük a hamisítatlan mediterrán ízeket, megcsodáljuk a káprázatos tájat és megismerjük Szicília rendkívül gazdag kultúráját gasztronómiáján keresztül

Szállás

A gyönyörű barokk városok Modica és Scicli között egy autentikus masseria, azaz farm rezidenciáján csodás, napsütötte, olivafákkal körbeölelt vidéki tájon. Kültéri medence, kert, illetve főző foglalkozásainkhoz egy óriási olasz konyha áll rendelkezésünkre.

Kóstoló programok

Látogatás Olaszország egyik legkiválóbb, Michelin csillagos éttermeket is ellátó, olivaolajat es borokat termelő biogazdálkodásába, illetve egy csokoládé manufaktúrába.

Autentikus gasztro program

Tradicionális szicíliai farm felkeresése, ahol többek között megismerhetjük a friss ricotta, a neves ragusai caciocavallo valamint a kiemelt minôségû Ragusano DOP sajt készítésének rejtelmeit. Miután elkészítettünk egy friss provola sajtot, asztalhoz ülünk egy gazdag kóstoló ebédhez.

Főzőkurzusok, majd vacsora az elkészített fogásokból

Különböző tematikákban a szálláshelyen, illetve Scicli város egyik neves éttermében szakács segítségével, a régió legjellegzetesebb receptjeiből, friss helyi alapanyagokból.

Borászat, borkóstoló

Az ôszi turnusokon, az alap programon kívül még plusszban meglátogatunk egy helyi, neves borászatot is, ahol megkóstoljuk többek között a „cearusolo di vittoria” eredettvédett, illetve más termelôhelyi borokat.

Piaclátogatás Siracusában

Kiáltozó piaci kofák, színek és illatok kavalkádja, vásárlás ahogy a helyi mamma-k csinálják… kihagyhatatlan élmény SZICÍLIÁBAN!

Városnéző programok

Ismerkedés Szicília legszebb barokk városkáival Ragusa megyében, valamint Siracusa óvárosának a bebarangolása.

Közös étkezések, borozgatások, beszélgetések, ismerkedés

Kis csoportokkal utazunk (max.9 fő) családias hangulatban és azért, hogy igazi gasztró terápiás élményben legyen részed, mi megszervezünk mindent a szállástól a programokon keresztül, egészen a busz transzferig. Így neked nincs más dolgod, mint megkóstolni és megismerni a titokzatos Szicíliát!

Személyre szabott programok

Minimum 7 fôs csoportok jelentkezése esetén vállalunk új időpontokat, illetve a programok, tematikák (bor, sajt, csokoládé, olívaolaj, városnézés, tenger ízei stb), igény szerinti kialakítását.

Részvételi díj

Szeretnék csatlakozni!

A program csomag ára: 890 EUR /fő.

A részvételi díj nem tartalmazza a repülőjegyet!
Kiutazás egyénileg, repülőjegyek Budapest-Catania-Budapest wizzair járatokkal 28.000 ft-tól
(az ár csak tájékoztató jellegű)
„4 napos kulináris utazás” címen meghirdetett programunk ára a következőket tartalmazza:

–    4 éjszaka szállás Modica és Scicli városok között található  autentikus masseria, azaz farm rezidenciáján,  elhelyezés 2 vagy 3 ágyas szobákban (igény esetén egyágyas szobák limitált mennyiségben kérhetők, az ár ez esetben némileg módosul)

–    1 welcome aperitivo az érkezés napján
–    4 reggeli a szálláson
–    busztranszfer a reptér és a szállás között, illetve az összes meghirdetett programra
–    2 főző kurzus (kb. 2x 3-4 órás) alapanyagokkal együtt
–    3 vacsora borozással (ebből 2 a főzőkurzuson készített fogásokból)
–    3 ebéd  (2 a kóstoló program része, 1 ebéd a szálláson)
–    tolmácsolás az összes programon
–    1 piaclátogatás
–    3 városnéző program (múzeumi vagy templomi belépődíjak nélkül)
–    3 látogató/kóstoló program

Szeretnék csatlakozni!

Megérkezés, közös vacsora

•    Érkezés a Catania-i repülőtérre, onnan transzfer a szállásra
•   Késő este elfoglaljuk szobánkat a szálláshelyen, majd egy welcome apperitivo közben ismerkedünk egymással, illetve a szicíliai ízekkel

Pianogrillo olívafarm, főzőkurzus

•    Ellátogatunk Chiaramonte hegyi falu lábánál, festői környezetben elhelyezkedő Pianogrillo nevű biogazdaságba, ahol a tulajdonos Lorenzo Piccione lesz a házigazdánk. A családi birtok története hosszú időkre nyúlik vissza, es a több mint 80 hektárnyi föld többek között olivafáknak, szőlőtőkéknek,  citrusfáknak, valamint olyan állatoknak ad otthont, mint a speciális szicíliai fekete malac fajta, a suino nero. Miután körbejártuk a hatalmas családi birtokot, megkóstoljuk az olasz piacon híres, több Michelin csillagos étteremben is felszolgált, prémium minőségű pianogrillo olívaolajat.
A Pianogrillo gazdaságban jelentős borászat is működik, így Lorenzo kiváló organikus borait is végigkóstoljuk a fehér Grillotol a vörös Nero d’Avolaig. Ebédünket a birtok teraszán, vendéglátónk  társaságában fogyasztjuk el.
•    Szállásunkra visszaérkezve rögtön megkezdjük az első főzőkurzusunkat, melynek témája az autentikus szicíliai konyha lesz. A régióra jellemző friss, szezonális alapanyagokból készítünk el egy különleges antipastot, két tál frissen gyúrt primo tészta fogást és egy könnyed desszertet, amelynek az alapja a friss ricotta.
Az aznapi fogások alapvető hozzávalói többek között a padlizsán, paradicsom, ricotta, narancs és a brontei pisztácia.

Sajtfarm, borászat-borkóstoló, városnézés Ragusa Ibla-ban

•    Délelőtt egy tipikus sajtkészítő farmra látogatunk el, ahol betekinthetünk a ricotta, valamint híres Ragusa-i sajtkülönlegességek, a cacciocavallo, ragusano dop készítésének a folyamatába. Gyakorlatra is szert teszünk, mert mi magunk is elkészíthetünk egy friss provola sajtot. A helyben elôállított termékekbôl összeállított kóstoló-ebéd egyik különlegessége a szicíliai paraszt konyha egy tipikus fogása, a terracottaban felszolgált meleg ricotta.
Valódi autentikus élményben lesz részünk egy szicíliai család társaságában.
Délután egy nagy tradíciókkal rendelkezô neves borászatot látogatunk meg, ahol Szicília legjellegzetesebb szőlőfajtáiból készült borokat kóstoljuk meg. Szállásunkra menet megállunk egy rövid városnéző programra Ragusa Iblaban.  A magyar turisták számára egy kevésbe ismert desztináció, miközben gyönyörű barokk épületeivel a sziget egyedülálló kis gyöngyszeme, a világörökség részét is képzô Ibla. Természetesen itt sem feledkezünk meg a kulináris élvezetekről: megállunk a város legjobb fagyizójánal egy kóstolóra.
Este a szálláson mi kínáljuk a vacsorát.

Siracusa, piaclátogatás, főzőkurzus Scicliben

•    Reggeli után indulunk el Siracusába, ahol elsőként Szicília egyik leghíresebb és leggazdagabb választékával rendelkező piacát látogatjuk meg. Az esti főző kurzushoz itt közösen beszerezzük a szükséges alapanyagokat, miközben magunkba szívjuk az illatokat és elvegyülünk a város legélettelibb részén. A piacot elhagyva mindenki szabadon bebarangolhatja Siracusa tengerrel körbeölelt óvárosi részét Ortigiat, ami kétségkívül a sziget egyik legelragadóbb látnivalója.
További városnézés és ebéd egyénileg.
•    A programot követően visszaindulunk Scicli város egyik neves étterméhez az Al Galuhoz, ahol Lucaval a főszakáccsal és egyben tulajdonossal neki állunk második főzőkurzusunknak. Az elkészítendő fogások témáját ezúttal a tenger ízei adják és a szezonnak megfelelő alapanyagokból egy antipastot, 1 primot,1 secondot valamint egy desszertet fogunk megfőzni. A munkát követően a megérdemelt vacsorát az étteremben finom borok kíséretében fogyasztjuk el.

Városnézés, repülőtér

  • Lazítós, szabad délelőtt, majd ebéd a szálláson. Erre az étkezésre mi készítünk el minden fogást, de fakultatív programként beállhattok mellénk a konyhába. Korai ebédet követően elbúcsúzunk szállásadóinktól Ariannától es Lucától, majd elindulunk Modicaba egy utolsó városnéző túrára.
    Modica nem csupán barokk építészete miatt, de gasztronómiai szempontból is jelentős városkája a szigetnek. Itt készítik Szicília leghíresebb, ősi azték technológiával előállított csokoládéját. Meglátogatjuk a Bonajuto csokoládé manufakturát és megkóstolunk pár ínyencséget. Modicat követôen a repülôtér fele megállunk egy kis autentikus halászfaluban, Marzamemiben.

Részletes program

Turnusok

AUTENTIKUS GASZTROTÚRA

2023. május 16 - május 20.
Jelentkezem erre a turnusra!

AUTENTIKUS GASZTROTÚRA

2023. szeptember 12 - szeptember 16.
Jelentkezem erre a turnusra!

AUTENTIKUS GASZTROTÚRA

szabadon választható időpontok csoportok jelentkezése esetén
(minimum 7 fő)
Jelentkezem erre a turnusra!

Foglaláskor a részvételi díj 30%-át kérjük kifizetni.

Írj nekünk a hello@easetherapy.hu címre, vagy jelentkezz a 0630/529-5577-es számon és megválaszoljuk az utazással,
programmal kapcsolatos kérdéseidet!

További információ

MEGOSZTOM