A böjtkúrák ősidők óta az alkalmazott, vitalizáló, tisztító és önfegyelmezést erősítő gyógymódok közé sorolhatók. Bár számtalan pozitív hatása mellett a böjtölők körében testsúly csökkenés is tapasztalható, mégsem tekinthető hatékony fogyókúrás módszernek. Ha a léböjt befejezése után nem figyelünk étrendünkre, a kilók akár napok alatt visszakúszhatnak.

A léböjtkúra rövid, intenzív tisztítóprogram, melynek során a test, a lélek és a szellem is „elengedésen és takarításon” megy keresztül. A program nem csak a folyadékok elfogyasztásáról szól. Vannak kiegészítő eljárások, melyek segítenek a végső cél elérésében. Ilyenek lehetnek a szaunázás, meditációs gyakorlatok, masszázs, aromaterápia, testmozgás (pl.: kirándulás, jóga és egyéb tornagyakorlatok, aquafittness stb.).

A kúra salaktalanító hatásának köszönhetően az anyagcsere folyamatok javulnak, a testsúly csökken, a bőr üdébbé és tisztábbá válhat, a haj fényesebb, a tekintet csillogóbb lehet.

Nem elhanyagolható olyan eredménye sem, mint az önfegyelemre szoktatás, magabiztosság fokozása, negatív gondolatok elengedése, valamint a testi és szellemi erőnlét javítása.
A programnak négy fontos szakaszát kell kiemelni:
1. Az első a felvezető szakasz (de hívhatjuk rákészítő vagy alapozó hétnek). Mivel a böjtölők 5-10 napig nem vesznek magukhoz szilárd táplálékot, ezért nélkülözhetetlen ennek a szakasznak a betartása. Ez idő alatt a résztvevők a szilárd táplálkozás fokozatos leállításával készülnek fel a rájuk váró intenzív napokra. Először kiiktatják az állati termékek fogyasztását, és csak gyümölcsöket, zöldségeket, valamint gabonákat fogyasztanak. Ezek fokozatos csökkentésével, és italokkal, levesekkel való kiváltással közelednek a második szakasz kezdetéhez.
2. A második szakasz- a tisztító szakasz- az intenzív léböjt első néhány napját takarja. Itt csak jól összeválogatott, bio alapanyagokból készült zöldség és gyümölcsleveket, tiszta, natúr leveseket, ásványvizet és gyógyteákat fogyaszt a böjtölő (kb. napi 3-4 l mennyiségben). A szervezet ekkor nagy intenzitással beindítja méregtelenítő funkcióit. A fókuszban a kiválasztás, és nem a bevitel áll.
3. A harmadik szakasz az átállás, mely alatt folytatódik a folyadékok fogyasztása. A szervezet – olykor elég nehezen viselhető – kellemetlen reakciók mellett kezd hozzászokni a szilárd táplálék hiányához. Egy-két napig a legkülönbözőbb panaszok léphetnek fel, mint pl.: gyötrő éhségérzet, hányinger, hasmenés, fejfájás, szédülés, hőemelkedés, kellemetlen szájszag, izzadás, bőrkiütések, lábikragörcs, vérnyomás- és vércukorszint-csökkenés stb., de jó vezető segítségével ezek hamar orvosolhatóak.
Körülbelül az ötödik naptól a közérzet javulásnak indul, a feszültség csökken, és egyre magabiztosabbnak és céltudatosabbnak érzik magukat a résztvevők. Beáll az anyagcsere egyensúlya.
4. Végül a levezető szakasz következik, amely során fokozatosan visszaépítjük a szilárd táplálékok fogyasztását, valamint tudatos (egészséges, minőségi) étkezésre váltunk. Az első-második napon a leveket kiegészítjük friss gyümölcs- és zöldségsalátával, majd fokozatosan beépítjük az étrendbe a natúr gabonakásákat, burgonyát. Ezt követik a tejtermékek és végül a negyedik-ötödik naptól lehet – ha ragaszkodunk hozzá – sovány húsokat, halat fogyasztani. Fontos az, hogy csak kis mennyiségeket fogyasszunk egyszerre mindenből (egy-két ökölnyit), jól rágjuk meg a falatokat, és hagyjunk az étkezések között több óra szünetet! A nehezen emészthető, zsíros, fűszeres ételektől óvakodjunk, hisz emésztőrendszerünk elszokott ezek feldolgozásától. Ilyenkor kapjon hangsúlyt a bélflóra regenerációja is probiotikumok és prebiotikumok segítségével.

rakellenes

A böjtnapok ára egységesen 7500 Ft/nap.

Az ár tartalmaz minden olyan ételt-italt, melyekre a böjt folyamán szükséged lesz, napi étkezési tanácsokat az ÍZBISZTRÓ-tól, valamint összesen 3db konzultációs lehetőséget dietetikusunkkal.

Ha szeretnél jelentkezni, vagy további információkat szeretnél kapni, kattints a változatok alatti gombok valamelyikére, és töltsd ki az üzenetet. Mindenképpen írd meg, hogy melyik verziót választanád, és hogy mikor szeretnél kezdeni. Ha megadod a telefonszámod, akkor telefonon, egyéb esetben emailben felvesszük veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket.

Vagy hívd 06 70/299-6-299-os telefonszámot, és azonnal meg tudunk beszélni minden részletet!

1. változat

0 + 5 + 0 - Teszteld magad!

5 nap léböjt

Ebben a változatban egy egyszerűsített, öt napos léböjtkúrát ajánlunk. Próbáld ki, hogy bírod az egész napos léfogyasztást!
A szervezeted meghálálja majd.
Az italokat az ÍZBISZTRÓ készíti el neked, és helyben is elfogyaszthatod, vagy egyben haza is viheted.

2. változat

2 + 5 - Hangolódj rá!

2 felvezető nap + 5 nap léböjt

Két felvezető nap után öt nap léböjt következik. Szoktasd hozzá a szervezeted és a lelked, hogy öt napig csak finom, tápláló leveket fogsz fogyasztani!
Az ételeket és italokat az ÍZBISZTRÓ készíti el neked, melyeket helyben is elfogyaszthatsz, vagy egyben haza is viheted.

3. változat

2 + 5 + 7 - Add meg a módját!

2 felvezető nap + 5 nap léböjt + 7 nap levezetés

Két ráhangoló nap után öt nap léböjt következik, melyet 7 napig fokozatosan vezetünk le.
Az ételeket és italokat az ÍZBISZTRÓ készíti el neked, melyeket helyben is elfogyaszthatsz, vagy egyben haza is viheted.