A böjtkúrák ősidők óta az alkalmazott, vitalizáló, tisztító és önfegyelmezést erősítő gyógymódok közé sorolhatók. Bár számtalan pozitív hatása mellett a böjtölők körében testsúly csökkenés is tapasztalható, mégsem tekinthető hatékony fogyókúrás módszernek. Ha a léböjt befejezése után nem figyelünk étrendünkre, a kilók akár napok alatt visszakúszhatnak.

A léböjtkúra rövid, intenzív tisztítóprogram, melynek során a test, a lélek és a szellem is „elengedésen és takarításon” megy keresztül. A program nem csak a folyadékok elfogyasztásáról szól. Vannak kiegészítő eljárások, melyek segítenek a végső cél elérésében. Ilyenek lehetnek a szaunázás, meditációs gyakorlatok, masszázs, aromaterápia, testmozgás (pl.: kirándulás, jóga és egyéb tornagyakorlatok, aquafittness stb.).

A kúra salaktalanító hatásának köszönhetően az anyagcsere folyamatok javulnak, a testsúly csökken, a bőr üdébbé és tisztábbá válhat, a haj fényesebb, a tekintet csillogóbb lehet.

Nem elhanyagolható olyan eredménye sem, mint az önfegyelemre szoktatás, magabiztosság fokozása, negatív gondolatok elengedése, valamint a testi és szellemi erőnlét javítása.
A programnak négy fontos szakaszát kell kiemelni:
1. Az első a felvezető szakasz (de hívhatjuk rákészítő vagy alapozó hétnek). Mivel a böjtölők 5-10 napig nem vesznek magukhoz szilárd táplálékot, ezért nélkülözhetetlen ennek a szakasznak a betartása. Ez idő alatt a résztvevők a szilárd táplálkozás fokozatos leállításával készülnek fel a rájuk váró intenzív napokra. Először kiiktatják az állati termékek fogyasztását, és csak gyümölcsöket, zöldségeket, valamint gabonákat fogyasztanak. Ezek fokozatos csökkentésével, és italokkal, levesekkel való kiváltással közelednek a második szakasz kezdetéhez.
2. A második szakasz- a tisztító szakasz- az intenzív léböjt első néhány napját takarja. Itt csak jól összeválogatott, bio alapanyagokból készült zöldség és gyümölcsleveket, tiszta, natúr leveseket, ásványvizet és gyógyteákat fogyaszt a böjtölő (kb. napi 3-4 l mennyiségben). A szervezet ekkor nagy intenzitással beindítja méregtelenítő funkcióit. A fókuszban a kiválasztás, és nem a bevitel áll.
3. A harmadik szakasz az átállás, mely alatt folytatódik a folyadékok fogyasztása. A szervezet – olykor elég nehezen viselhető – kellemetlen reakciók mellett kezd hozzászokni a szilárd táplálék hiányához. Egy-két napig a legkülönbözőbb panaszok léphetnek fel, mint pl.: gyötrő éhségérzet, hányinger, hasmenés, fejfájás, szédülés, hőemelkedés, kellemetlen szájszag, izzadás, bőrkiütések, lábikragörcs, vérnyomás- és vércukorszint-csökkenés stb., de jó vezető segítségével ezek hamar orvosolhatóak.
Körülbelül az ötödik naptól a közérzet javulásnak indul, a feszültség csökken, és egyre magabiztosabbnak és céltudatosabbnak érzik magukat a résztvevők. Beáll az anyagcsere egyensúlya.
4. Végül a levezető szakasz következik, amely során fokozatosan visszaépítjük a szilárd táplálékok fogyasztását, valamint tudatos (egészséges, minőségi) étkezésre váltunk. Az első-második napon a leveket kiegészítjük friss gyümölcs- és zöldségsalátával, majd fokozatosan beépítjük az étrendbe a natúr gabonakásákat, burgonyát. Ezt követik a tejtermékek és végül a negyedik-ötödik naptól lehet – ha ragaszkodunk hozzá – sovány húsokat, halat fogyasztani. Fontos az, hogy csak kis mennyiségeket fogyasszunk egyszerre mindenből (egy-két ökölnyit), jól rágjuk meg a falatokat, és hagyjunk az étkezések között több óra szünetet! A nehezen emészthető, zsíros, fűszeres ételektől óvakodjunk, hisz emésztőrendszerünk elszokott ezek feldolgozásától. Ilyenkor kapjon hangsúlyt a bélflóra regenerációja is probiotikumok és prebiotikumok segítségével.

rakellenes

A böjtnapok ára egységesen 7500 Ft/nap.

Az ár tartalmaz minden olyan ételt-italt, melyekre a böjt folyamán szükséged lesz, napi étkezési tanácsokat az ÍZBISZTRÓ-tól, valamint összesen 3db konzultációs lehetőséget dietetikusunkkal.

Ha szeretnél jelentkezni, vagy további információkat szeretnél kapni, kattints a változatok alatti gombok valamelyikére, és töltsd ki az üzenetet. Mindenképpen írd meg, hogy melyik verziót választanád, és hogy mikor szeretnél kezdeni. Ha megadod a telefonszámod, akkor telefonon, egyéb esetben emailben felvesszük veled a kapcsolatot, és egyeztetjük a részleteket.

Vagy hívd 06 70/299-6-299-os telefonszámot, és azonnal meg tudunk beszélni minden részletet!

1. változat

0 + 5 + 0 - Teszteld magad!

5 nap léböjt

Ebben a változatban egy egyszerűsített, öt napos léböjtkúrát ajánlunk. Próbáld ki, hogy bírod az egész napos léfogyasztást!
A szervezeted meghálálja majd.
Az italokat az ÍZBISZTRÓ készíti el neked, és helyben is elfogyaszthatod, vagy egyben haza is viheted.
Ezt választom!

2. változat

2 + 5 - Hangolódj rá!

2 felvezető nap + 5 nap léböjt

Két felvezető nap után öt nap léböjt következik. Szoktasd hozzá a szervezeted és a lelked, hogy öt napig csak finom, tápláló leveket fogsz fogyasztani!
Az ételeket és italokat az ÍZBISZTRÓ készíti el neked, melyeket helyben is elfogyaszthatsz, vagy egyben haza is viheted.
Ezt választom!

3. változat

2 + 5 + 7 - Add meg a módját!

2 felvezető nap + 5 nap léböjt + 7 nap levezetés

Két ráhangoló nap után öt nap léböjt következik, melyet 7 napig fokozatosan vezetünk le.
Az ételeket és italokat az ÍZBISZTRÓ készíti el neked, melyeket helyben is elfogyaszthatsz, vagy egyben haza is viheted.
Ezt választom!