Friss tésztát készíteni az alapoktól,

különleges és kreatív munka, melynek fortélyait bárki könnyen elsajátíthatja, hiszen nem kell hozzá semmi több csak tojás, liszt, meg egy kis kézügyesség.

Tanuld meg a tradicionális olasz „pasta fresca” azaz friss házi tészta készítésének technikáit a kézi gyúrástól, nyújtáson át a formázásig, majd sajátítsd el a modern konyhákban egyre gyakrabban bevetett tésztanyújtó gép használatának a praktikáit is.

Légy szemtanúja annak, hogyan találkozik AZ ÍZ az egészséges alapanyagokkal és elkészítési módszerekkel, majd lesd el, hogyan tudod a hétköznapokban Te is elkészíteni a fogásokat! Az EASE Therapy Pasta Esten most megtanulhatod ezeket a fortélyokat!

A kurzus elsősorban azért jött létre, hogy egy szakmai stáb segítségével kiegészülve segíthessen azoknak, akik változtatni akarnak addigi megszokott, egészségtelen életmódjukon. Kiscsoportos főzőklubjaikba Téged is várnak szeretettel, ha érdeklődsz az egészséges ételek elkészítésének összes csínja-bínja iránt. Minden egészségesen, tartósítószer, színezék és cukormentesen kerül elkészítésre!

A kézműves tészta kurzus menüje

Friss házi tészták:

 • Diós gorgonzolával töltött tortellini
 • Ricottával töltött ravioli
 • Fetuccine/Tagliatelle tészták
 • Zöld lasagna spenóttal színezve
 • Cavatelli

Szószok

 • Pesto rosso
 • Alla norma padlizsános szósz
 • Tejszínes laskagombás szósz
 • All’olio

Kurzusaink rendszeresen indulnak. Legközelebbi időpontjainkról érdeklődj emailben a hello@easetherapy.hu-n

Belépő: 25.980 Ft

További információt kérek

Vedd igénybe első-bálozó kedvezményünket!

párosan szép 26.980 Ft/2 fő áron első alkalommal
További információt kérek

RECEPTAJÁNLÓ

Elkészítés

Tészta

 1.  Tegyük a keverőtálba a lisztet és a tojást. Addig dagasszuk, amíg egy fényes, sima homogén masszát kapunk. Ha kell, adagolhatunk hozzá kevés vizet. Tegyük félre letakarva kb. 15 percre.

Töltelék

 1. A ricottát kikeverjük egy lazán felvert tojással, ízesítjük sóval, majoránnával.

A ravioli összeállítása

 1. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd kb 5cm-el beljebb a felső szélétől, egy sorban teáskanálnyi tölteléket helyezünk 3-4 cm kihagyásokkal. Ráhajtjuk az egy sornyi üres tésztát felülről, majd ezt követően egy ravioli szaggatóval (vagy derelye vágóval), vagy egy késsel négyzeteket vágunk ki. Jól lenyomkodjuk a raviolik szélét, nehogy a töltelék kifolyjon.
 2. A raviolit lobogó, sós vízben kb.1-2 perc alatt főzzük puhára.

Friss ricottával töltött ravioli

Hozzávalók:

Töltelék
500 gr ricotta
1 tojás
1 kk majoránna

Tészta
300 gr durumliszt
2 tojás
víz