Ha vannak az étrendedben olyan alapanyagok, amelyeket vagy egészségügyi okokból vagy saját belátásodból kerülsz, akkor ezt a főzőkurzust neked találtuk ki!

A paleo kurzuson paleo alapanyagok felhasználásával állítjuk össze a menüt. Egyszerű, könnyen elkészíthető ételeket tanítunk neked, melyeket otthon is elkészíthetsz bármikor. Ha gluténmentes, laktózmentes, cukormentes, paleo táplálkozást követsz, válaszd paleo recepjeinket.
A vegán főzőkurzuson természetesen kerüljük a húsokat és más állati származékokat is, mint a tojás, vaj, zsír, tejtermékek. A menü tojásmentes, gluténmentes, laktózmentes, cukormentes és vegán életmódot követőknek is egyaránt megfelel.

házi vaj/altervatív tej készítés
ropogós házi bagett/paleo kenyér
eper krémleves
aszalt szilvával töltött baconbe göngyölt csirke, sütőtök pürével, karamellizált hagymával (a paleo menüben)*
aszalt szilvával töltött currys sült tofu sütőtök pürével, karamellizált hagymával (a vegán menüben)*
mandulalisztes csokitorta
almás-banán fagylalt
*Egy, a választott kurzusnak megfelelő főétel kerül lefőzésre.

Te kezedben a döntés: egészséged érdekében változtass étkezési szokásaidon, készíts minden nap ízletes, káros anyagoktól mentes ételeket az EASE Therapy Főzőkurzusok segítségével!

RECEPTGYŰJTEMÉNYÜNK

Kókusztej és kókuszliszt

Hozzávalók
200 g kókuszreszelék (ha kókuszzsír/tejszín is kell) – 100 g sima tejnek.
2 evőkanál méz
1 nagy csipet só
1 liter víz
Elkészítés

  1. Daráljuk le a kókuszreszeléket. Forrázzuk le a vízzel, és hagyjuk állni egy órán át. Ezt követően egy turmixgépben alaposan turmixoljuk össze legmagasabb fordulaton. Egy textil pelenkával vagy gézlap segítségével szűrjük le.

Paleo kenyér

Hozzávalók
100 g szezámmag
100 g lenmag
3 evőkanál chia mag
2 db egész tojás (M)
100 g víz
2 evőkanál olívaolaj
1 csapott teáskanál só
1 nagy csipet bors
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál szódabikarbóna
Pár csepp citromlé

Elkészítés

  1. Szezám-, len- és chia magot daráljuk le.
  2. Adjuk hozzá az összes hozzávalót a szódabikarbóna és citrom kivételével, és hagyjuk állni nagyjából 10 percig.
  3. Keverjük hozzá a szódabikarbónát és a citromlevet. Formázzunk belőle kenyeret, és pihentessük még további 10 percig.
  4. Előmelegített 160-180 fokos sütőben készre sütjük.

Avokádókrém

Hozzávalók
1 darab érett avokádó
½ citrom leve
1-2 gerezd fokhagyma
1 kisebb lila vagy vöröshagyma
só, bors

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg és magozzuk kis az avokádót, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és egy konyha robotgépben aprítsuk addig, míg megfelelő állagú nem lesz.

Eper krémleves

Hozzávalók
500 g eper
250 g víz
250 g kókusztej
30 g cukornak megfelelő édesítő

Elkészítés

  1. Helyezzük a hozzávalókat a tej kivételével főzőedénybe, alacsony hőfokon főzzük össze (kb. 12-15 perc).
  2. Adjuk hozzá a tejet és mixeljük botmixerrel. 

Bacon-ös csirke aszalt szilvával, zöldség pürével

Hozzávalók
4 csirkemell
8 szem aszalt szilva
8 szelet bacon
800 g zöldség</span

Elkészítés

  1. A csirke mellekbe vágjunk zsebeket, töltsük meg 2 szem szilvával, göngyöljük be 2 szelet bacon-be.  Süssük sütőzacskóban 180 fokon, 45 percet.
  2. Pároljuk meg a meghámozott, kockázott zöldséget. Botmixerrel pürésítsük. Adhatunk hozzá, sót, borsot, kurkumát, curryt ízlés szerint, de magában is tökéletes.

Csodás csoki torta

Hozzávalók
Tésztához
250 g 70%-os étcsokoládé (diabetikus)
100 g kókuszliszt
6 db tojás
50 g xilit/méz/agave szirup/eritrit
50 g kókuszzsír
+kakaópor a forma „kilisztezéséhez”

Ganache
100 g 70%-os étcsokoládé (diabetikus)
50 ml kókusztej
1 evőkanál kókuszzsír

Tészta elkészítése

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Tegyük félre.
  2. Egy tálban gőz felett olvasszuk össze a kókuszzsírral az étcsokoládét.
  3. Adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a tojások sárgáját, és az édesítőszert, majd alaposan keverjük ki.
  4. Adjuk hozzá a lisztet, keverjük el.
  5. A masszát forgassuk össze e fehérjével óvatosan, ne törjük össze.
  6. Kókuszzsírral kenjünk ki egy csatos tortaformát, majd „lisztezzük” ki cukrozatlan kakaóval.
  7. 25-30 percet 180 fokon előmelegített sütőben.

Máz elkészítése

  1. A kókusztejet melegítsük fel forráspontig, majd adjuk hozzá a csokit és a zsiradékot. Addig keverjük, míg egy szép fényes krémet nem kapunk. 
  2. A ganache-t egyenletesen oszlassuk el a torta tetején. 

Almás banánfagylalt

Hozzávalók
250 g darabolt, fagyasztott banán
250 g darabolt, fagyasztott alma
Szükség esetén édesítő

Elkészítés

  1. A banán és az alma darabokat helyezzük a turmixgépbe, a fokozatokat folyamatosan emelve turmixoljuk.

Kedvet kaptál további kurzusainkhoz? Jelentkezz!

Kurzusaink várnak nagy szeretettel!
A legközelebbi időpontokról érdeklődj emailben a hello@easetherapy.hu-n.