Ha vannak az étrendedben olyan alapanyagok, amelyeket vagy egészségügyi okokból vagy saját belátásodból kerülsz, akkor ezt a főzőkurzust neked találtuk ki!
A paleo kurzuson paleo alapanyagok felhasználásával állítjuk össze a menüt. Egyszerű, könnyen elkészíthető ételeket tanítunk neked, melyeket otthon is elkészíthetsz bármikor. Ha gluténmentes, laktózmentes, cukormentes, paleo táplálkozást követsz, válaszd paleo recepjeinket.
A vegán főzőkurzuson természetesen kerüljük a húsokat és más állati származékokat is, mint a tojás, vaj, zsír, tejtermékek. A menü tojásmentes, gluténmentes, laktózmentes, cukormentes és vegán életmódot követőknek is egyaránt megfelel.

házi vaj/altervatív tej készítés
ropogós házi bagett/paleo kenyér
eper krémleves
aszalt szilvával töltött baconbe göngyölt csirke, sütőtök pürével, karamellizált hagymával (a paleo menüben)*
aszalt szilvával töltött currys sült tofu sütőtök pürével, karamellizált hagymával (a vegán menüben)*
mandulalisztes csokitorta
almás-banán fagylalt
*Egy, a választott kurzusnak megfelelő főétel kerül lefőzésre.
Te kezedben a döntés: egészséged érdekében változtass étkezési szokásaidon, készíts minden nap ízletes, káros anyagoktól mentes ételeket az EASE Therapy Főzőkurzusok segítségével!
RECEPTGYŰJTEMÉNYÜNK



Kókusztej és kókuszliszt
Hozzávalók
200 g kókuszreszelék (ha kókuszzsír/tejszín is kell) – 100 g sima tejnek.
2 evőkanál méz
1 nagy csipet só
1 liter víz
Elkészítés
- Daráljuk le a kókuszreszeléket. Forrázzuk le a vízzel, és hagyjuk állni egy órán át. Ezt követően egy turmixgépben alaposan turmixoljuk össze legmagasabb fordulaton. Egy textil pelenkával vagy gézlap segítségével szűrjük le.
Paleo kenyér
Hozzávalók
100 g szezámmag
100 g lenmag
3 evőkanál chia mag
2 db egész tojás (M)
100 g víz
2 evőkanál olívaolaj
1 csapott teáskanál só
1 nagy csipet bors
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál szódabikarbóna
Pár csepp citromlé
Elkészítés
- Szezám-, len- és chia magot daráljuk le.
- Adjuk hozzá az összes hozzávalót a szódabikarbóna és citrom kivételével, és hagyjuk állni nagyjából 10 percig.
- Keverjük hozzá a szódabikarbónát és a citromlevet. Formázzunk belőle kenyeret, és pihentessük még további 10 percig.
- Előmelegített 160-180 fokos sütőben készre sütjük.
Avokádókrém
Hozzávalók
1 darab érett avokádó
½ citrom leve
1-2 gerezd fokhagyma
1 kisebb lila vagy vöröshagyma
só, bors
Elkészítés
- Hámozzuk meg és magozzuk kis az avokádót, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és egy konyha robotgépben aprítsuk addig, míg megfelelő állagú nem lesz.
Eper krémleves
Hozzávalók
500 g eper
250 g víz
250 g kókusztej
30 g cukornak megfelelő édesítő
Elkészítés
- Helyezzük a hozzávalókat a tej kivételével főzőedénybe, alacsony hőfokon főzzük össze (kb. 12-15 perc).
- Adjuk hozzá a tejet és mixeljük botmixerrel.
Bacon-ös csirke aszalt szilvával, zöldség pürével
Hozzávalók
4 csirkemell
8 szem aszalt szilva
8 szelet bacon
800 g zöldség</span
Elkészítés
- A csirke mellekbe vágjunk zsebeket, töltsük meg 2 szem szilvával, göngyöljük be 2 szelet bacon-be. Süssük sütőzacskóban 180 fokon, 45 percet.
- Pároljuk meg a meghámozott, kockázott zöldséget. Botmixerrel pürésítsük. Adhatunk hozzá, sót, borsot, kurkumát, curryt ízlés szerint, de magában is tökéletes.
Csodás csoki torta
Hozzávalók
Tésztához
250 g 70%-os étcsokoládé (diabetikus)
100 g kókuszliszt
6 db tojás
50 g xilit/méz/agave szirup/eritrit
50 g kókuszzsír
+kakaópor a forma „kilisztezéséhez”
Ganache
100 g 70%-os étcsokoládé (diabetikus)
50 ml kókusztej
1 evőkanál kókuszzsír
Tészta elkészítése
- A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá. Tegyük félre.
- Egy tálban gőz felett olvasszuk össze a kókuszzsírral az étcsokoládét.
- Adjuk hozzá folyamatos keverés mellett a tojások sárgáját, és az édesítőszert, majd alaposan keverjük ki.
- Adjuk hozzá a lisztet, keverjük el.
- A masszát forgassuk össze e fehérjével óvatosan, ne törjük össze.
- Kókuszzsírral kenjünk ki egy csatos tortaformát, majd „lisztezzük” ki cukrozatlan kakaóval.
- 25-30 percet 180 fokon előmelegített sütőben.
Máz elkészítése
- A kókusztejet melegítsük fel forráspontig, majd adjuk hozzá a csokit és a zsiradékot. Addig keverjük, míg egy szép fényes krémet nem kapunk.
- A ganache-t egyenletesen oszlassuk el a torta tetején.
Almás banánfagylalt
Hozzávalók
250 g darabolt, fagyasztott banán
250 g darabolt, fagyasztott alma
Szükség esetén édesítő
Elkészítés
- A banán és az alma darabokat helyezzük a turmixgépbe, a fokozatokat folyamatosan emelve turmixoljuk.