Varázsold az asztalra Venezuelát!

Az EASE Therapy főzőiskola venezuelai estjén újabb nemzeti konyhába nyújtunk betekintést, ahol elsajátíthatod a legfinomabb venezuelai ételek elkészítését, egy jellegzetes menü összeállítását, és megismerheted a különleges venezuelai alapanyagokat is, mint a főzőbanán vagy a tamarindo.  

Ismerd meg a venezuelai ételeket az Ízbisztró venezuelai főzőklubjában!

„Venezuela észak-délamerikában található, igen igen, ilyen furcsán, de csak képzeljétek! 🙂 Ott van fent a Karib tenger illetve az Atlanti Oceán mentén, mintegy 2800 km hosszan.
Tropikus, temperamentumos, színes orszag. Jelenleg egy rossz politikai perióduson megy át, de a melegszivű emberek még mindig ott teremnek. Ezt próbáljuk majd átadni ezzel a tipikus, fantasztikus menüvel!”
Isabel Pérez Ratmiroff, az EASE Therapy venezuelai chefje

 

Venezuela tipikusan az egyik olyan hely, amit a klasszikus tengerparti képeslapokon látni: átlátszó, tiszta, türkizkék tenger, fehér homok, pálmafák!

 
Ízelítő az EASE Therapy venezuelai főzőklubjának menüjéből:

Korianderes marhahús leves
Pabellon Criollo
Arepa
Tamarindolé
Quesillo de Parchita

 
A Pabellon Criollo Venezuela egyik nemzeti étele, ami hagyományosan tépett sült marhahúsból, párolt feketebabból, főtt banánból és fehér sajtból áll.
Menünk köretének az Arepa-t választottunk, ami egy kukoricalisztből készített, kör alakúra formált lepény, amit többnyire kenyér helyett fogyasztanak. Ez a tradicionális venezuelai étel még a spanyol hódítás előtti időkből származik.

Pabellon-t bármikor tudnak enni a venezuelaiak, de legnépszerűbb késő reggeli, korai ebédként.

A tépett sült marha különböző zöldségekkel,és friss korianderrel készül, zsírszegény és magas rost tartalmú étel. A hozzáadott koriander egy erős és természetes belső tisztítószer, amit régóta eredményesen használnak nehézfémek és egyéb mérgező anyagok eltávolítására a szervezetből. Erős antioxidáns hatású és segíti az inzulin elválasztást, csökkenti a vércukorszintet.
A feketebab főzelék egyik hatása, hogy csökkenti a rossz koleszterin mértékét és a vérnyomást. A feketebab egy lassan felszívódó hüvelyes, amivel elkerülhető a hirtelen vércukorszint emelkedés.
A főző banán vagy plantain csak főzésre alkalmas, komplex szénhidrátok, keményítők alkotják, de ellentétben más magas keményítő tartalmú élelmiszerekkel, mint például a burgonya, keményítő tartalma nagyrészt nem szívódik fel szervezetünkben.
A menü itala a Tamarindolé. A tamarindo egy gazdag antioxidáns es ásványi anyag forrás. Nagy mértekben tartalmaz káliumot, magnéziumot és vasat.
Pompás desszertünk a Quesillo de Parchita avagy tojásos gyümölcs torta, ami nem liszt alapú, glutén mentes. Ízét Maracuja, vagy Passion Fruit vagy ahogy Venezuelában hivják: Parchita adja. A Maracuja magas vitamin tartalma, magas vérnyomás es görcsök ellen hatásos, nem mellékesen isteni íze tökéletes korona venezuelai vacsoránkon.
Az EASE Therapy Főzőklubjában a fantasztikus ízharmónia és a tradíciók megőrzése mellett arra is ügyelünk, hogy az ételek az egészség jegyében legyenek összeállítva. Minden főzési eljárás és alapanyag is ezt a célt szolgálja.
Gyere hát el az EASE Therapy venezuelai főzőklubjába, és térj haza egy csipetnyi trópusi hangulattal, hogy főzőtudományoddal elkápráztasd szeretteidet és bármikor elkészíthesd venezuelai ételkedvenceidet otthon is!

Klubjaink várnak nagy szeretettel!
A legközelebbi időpontokról érdeklődj emailben a hello@easetherapy.hu-n vagy hívd a 70/42-42-299-es számot!

Belépő: 15.000 Ft

További információt kérek

Vedd igénybe elsőklubozó kedvezményünket

1-et fizetsz, 2 jöhet
További információt kérek