Mindened a hazai ízvilág, de nincs vidéki nagymamád, ezért nem tudod, hogyan kezdj neki? Vagy egyszerűen csak tudni szeretnéd hogyan formálta a magyar gasztronómiát Jókai Mór és a máig híres Gundel család?
3,5 órás kurzusunk során mindezekre fény derül.
Megtanuljuk, hogyan készül a csirkepaprikás galuskával, ahogy a nagymamáinktól tanultuk. Mindeközben házi pálinkát kóstolunk, kikerekítve a magyaros életérzést.
Hagyományőrző kurzusunkra Téged is várunk szeretettel, ha érdekel a magyaros fogások elkészítésének minden apró fortélya.
Az EASE Therapy Magyar Főzőkurzusát azoknak hoztuk létre, akik szeretnének elmélyedni a tradicionális magyar konyha ízeiben és megtapasztalni az együtt főzés örömét. Ajánljuk a pálinka, a paprika és a tejfölös ételek szerelmeseinek, cégeknek és csapatoknak, kicsiknek és nagyoknak.
Minden fogást friss, adalékanyagoktól és mesterséges hozzávalóktól mentes alapanyagokból készítünk el. Beszélünk a magyar konyha hagyományairól és megosztjuk egymással sokszínű ételkészítési és étkezési szokásainkat. A kurzus végén pedig közösen elfogyasztjuk az elkészített fogásokat. Az EASE Therapy Magyar Főzőkurzusát mindazoknak ajánljuk, akik szeretnének elmélyedni a tradicionális magyar konyha ízeiben és megtapasztalni az együtt főzés örömét.

Végül, de nem utolsó sorban egy kis ízelítő az EASE Therapy magyar kurzusának repertoárjából:
Jókai bableves
Csirke paprikás galuskával
Hortobágyi húsos palacsinta, gazdag, szaftos töltelékkel
Friss, ropogós házi kovászos kenyér
Magyaros kifli
Vajköpülés nagymamásan
Tejfölt házilag
Gundel palacsinta, dióval és csokoládéöntettelFütyülős vagy dalolós pálinka kóstoló
Vedd igénybe első-bálozó kedvezményünket!
RECEPTAJÁNLÓ

Hozzávalók
25 g élesztő
300 g víz (opcionálisan lehet író)
500 g liszt
10 g só
2 kk só
kenéshez vaj
Elkészítés
- Az élesztőt 37 fokos vízben elegyítsük, a cukor hozzáadásával.
- Adjuk hozzá a lisztet és a sót, úgy, hogy a só az élesztővel közvetlenül ne érintkezzen.
- Dagasszuk a tésztát, amíg el nem válik a kezünkről.
- Nyújtsuk pizza formára (2 db), vágjuk összesen 24 szeletre, tekerjük fel a hosszabbik oldallal kezdve, majd hagyjuk megkelni, míg duplájára nem nő.
- Sütés előtt, közben vajjal/íróval kenjük, tetejét ízlés szerint szórhatjuk sóval, köménnyel.