приятного аппетита – Orosz főzőkurzus, autentikus vodka és hangzatos tósztok kíséretében…
A világszerte híres orosz gasztronómia immáron az EASE Therapy keretein belül a Te konyhádban is mindennapi vendég lehet. Méltán, mert az orosz ételek egészséges alapanyagokra épülnek, egyesítve a szláv, európai és közép-ázsiai kulináris hagyományok legjavát.
Az orosz nemzeti konyha sokféleképpen használja a hatalmas földek, gazdag erdők, bőséges tavak és folyók kínálatát. Az elterjedt alapanyagok között széles körben megtalálhatóak a jótékony hatású és tápláló gyökér zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, halak, gombák és bogyós gyümölcsök.
A nálunk leginkább savanyúságként ismert és elkészített cékla több hagyományos orosz étel fontos alapeleme, melyből kis kreativitással ízletes és egészséges levesek, saláták, köretek és desszertek készülnek. A hal fontos szerephez jut az előételeknél (vagy zakuszkáknál), de készülhet belőle saláta, főétel vagy gazdag egy-tál leves is egyaránt. A gabonafélékből tápláló reggeli, fekete kenyér, kvász vagy pirog készül.
Végül, de nem utolsó sorban egy kis ízelítő az EASE Therapy orosz kurzusának repertoárjából:
heringes fekete kenyér kóstoló
káposztás Pirozhki, pelmenyi, varenyky
egészséges vaj és majonéz
orosz céklás borscs leves
klasszikus nyers fokhagymás cékla saláta/Orosz húspogácsa
az eredeti Szirok
Vedd igénybe első-bálozó kedvezményünket
RECEPTAJÁNLÓ
Orosz tejfölös borscs leves (Борщ со сметаной)
Hozzávalók
2.5 l víz
2-3 db cékla
1 db nagy répa
2 db hagyma
2 ek paradicsom paszta
4 ek napraforgó olaj
1 citrom leve
200 g káposzta
4 db burgonya
só
5 db babérlevél
petrezselyem a díszítéshez
2 dl tejföl a tálaláshoz
Elkészítés
- A hagymát kockázzuk és feltesszük az olajban pirulni.
- Amíg a hagyma üvegesre sül, megpucoljuk és lereszeljük a répát és a céklát. A krumplit pucoljuk és feldaraboljuk.
- Az üveges hagymához adjuk a reszelt répát és a krumplit. Egy másik edényben 2 ek olajban feltesszük a céklát is pirulni. Meglocsoljuk ½ citrom lével.
- Mikor a zöldségek elérték a majdnem kész állapotot, egyesítjük őket és felöntjük 2.5 L vízzel.
- Fűszerezzük a sóval, babérlevéllel és borssal, paradicsom pasztával, további 10 percig főzzük.
- 200 g káposztát felaprítunk és hozzáadjuk a leveshez. 10 perc elteltével levesszük a tűzről.
- A levest forrón, tejföllel és petrezselyemmel tálaljuk.