Amit megtanultunk: friss tésztát készíteni az alapoktól, 

különleges és kreatív munka, melynek fortélyait bárki könnyen elsajátíthatja, hiszen nem kell hozzá semmi több csak tojás, liszt, meg egy kis kézügyesség.

Reméljük, hogy megtetszett a tradicionális olasz „pasta fresca” azaz friss házi tészta készítésének technikája a kézi gyúrástól, nyújtáson át a formázásig és mától örömmel készíted saját tésztáidat.

A kézműves tészta kurzus menüje

Friss házi tészták:

  • Diós gorgonzolával töltött tortellini
  • Ricottával töltött ravioli
  • Fetuccine/Tagliatelle tészták
  • Zöld lasagna spenóttal színezve/Cavatelli

Szószok

  • Pesto rosso
  • Alla norma padlizsános szósz/Tejszínes laskagombás szósz
  • All’olio

RECEPTGYŰJTEMÉNYÜNK

Friss ricottával töltött ravioli

Hozzávalók

Töltelék
500 gr ricotta
1 tojás
1 kk majoránna

Tészta
300 gr durumliszt 
2 tojás
víz

Elkészítés

Tészta

  1. Tegyük a keverőtálba a lisztet és a tojást. Addig dagasszuk, amíg egy fényes, sima homogén masszát kapunk belőle. Ha kell, adagolhatunk hozzá kevés vizet. Tegyük félre letakarva kb. 15 percre.

Töltelék

  1. A ricottát kikeverjük egy lazán felvert tojással, ízesítjük sóval, majoránnával. 

A ravioli összeállítása

    1. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, majd kb 5 cm-el beljebb a felső szélétől, egy sorban teáskanálnyi tölteléket helyezünk 3-4 cm kihagyásokkal. Ráhajtjuk az egy sornyi üres tésztát felülről, majd ezt követően egy ravioli szaggatóval (vagy derelye vágóval), vagy egy késsel négyzeteket vágunk ki. Jól lenyomkodjuk a raviolik szélét, hogy nehogy a töltelék kifolyjon.
    2. A raviolit lobogó, sós vízben kb.1-2 perc alatt főzzük puhára. 

Pesto siciliano

Hozzávalók
1 marék pucolt mandula 
100 gr cacciocavallo sajt reszelve (lehet grana padana, parmezán vagy pecorino sajt is)
1 csokor friss bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 konzerv hámozott koktél paradicsom
1-2 dl jó minőségű olívaolaj és ízlés szerint

Elkészítés

  1. A mandulát és a megpucolt fokhagymát robotgépbe tesszük és leturmixoljuk.
  2. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett bazsalikom leveleket, a pucolt koktélparadicsomokat és a sajtot is. 
  3. Fokozatosan csurgassuk bele az olívaolajat is.

Kedvet kaptál további kurzusainkhoz? Jelentkezz!

Kurzusaink várnak nagy szeretettel!
A legközelebbi időpontokról érdeklődj emailben a hello@easetherapy.hu-n.