Varázsold az asztalodra Indiát!
Az EASE Therapy Indiai főzőkurzusán ebbe a világszerte legtöbbek által kedvelt gasztronómiába nyújtunk betekintést, ahol elsajátíthatod a legfinomabb indiai ételek elkészítését, egy igazi indiai menü összeállítását, az indiai fűszerek íz harmóniáját.
Ha a varázslatos Indiára gondolunk az elsők között jut eszünkbe kifinomult és ezerízű konyhája, illatos fűszerei vagy az utcán árult, európai ember számára misztikus ételkülönlegességei.
Szerencsére már nálunk is vannak indiai éttermek, ahol hódolhatunk is az indiai konyha iránt érzett vonzalmunknak, erről biztosan eszünkbe jut, milyen jó is lenne ezeket az ízletes, autentikus indiai fogásokat otthon is elkészíteni!
A kurzusunkon a világszerte legtöbbek által kedvelt indiai gasztronómiába nyújtanak betekintést, ahol elsajátíthatod a legfinomabb indiai ételek elkészítését, egy igazi indiai menü összeállítását, az indiai fűszerek íz harmóniáját.
Dahl, sabji, csatni, panír, és a többi egzotikus nevű étel, amiről lehet, hogy már hallottál, sőt talán már kóstoltad is, de autentikus elkészítésüket még biztosan nem sajátítottad el sehol!
És azt tudtad, hogy az indiai konyha egyik legnépszerűbb fűszere, a curry valójában nem is EGY fűszer, hanem egy ezernyi módon variálható fűszerkeverék, melynek állandó alkotórésze a chili, a mustármag, a kömény, az őrölt kurkuma és friss currylevelek?
Több ezer éves kultúrájából adódóan az indiai lakosság igen nagy hányada vegetáriánus, így India hús nélküli konyhája nyújtja a legváltozatosabb ételeket az összes ország közül.
Ízelítő az EASE Therapy indiai főzőkurzusának menüjéből:
dahl
sabji
panír
naan
csatni
Kardamonos indiai puding
A dahl az egyik legegyszerűbb indiai alap-étel, mely leggyakrabban sárgaborsóból vagy vöröslencséből készül. A sikerélmény és az ízharmónia garantált!
A házi sajttal készült sabjit talán nem is kell bemutatni, hiszen aki kedveli az indiai konyhát, már biztosan találkozott vele.
A csatnit pedig nem is könnyű szavakba önteni. Édes, de nem lekvár, savanyú, de nem savanyúság, fűszeres vagy csípős, de nem ételízesítő, ám túl tömény ahhoz is, hogy köretként, főzelékként egyszerre nagyobb mennyiségben fogyasszunk belőle. Nem olyan híg, mint egy mártás és nem is krémszerű, mint egy püré, inkább darabos állagú. Zöldségből-gyümölcsből főzik, ecettel-cukorral tartósítják. Ez az indiai lekvárszerű finomság feldobja a legegyszerűbb rizs és tésztaételt is.
A menü végéről pedig a desszert sem maradhat ki, mely ezúttal a kardamonos indiai puding lesz.
A fantasztikus ízharmónia és a tradíciók megőrzése mellett arra is ügyelünk, hogy az ételek az egészség jegyében legyenek összeállítva. Minden főzési eljárás és alapanyag is ezt a célt szolgálja.
És mivel India a legszegényebb országok egyike, azon sem kell aggódnod, hogy az itt megtanult ételek elkészítéséhez nagy kiadásokba kell verned magad, ha újra szeretnéd megfőzni őket!
Gyere hát el indiai főzőkurzusunkra, és térj haza egy csipetnyi Indiával, hogy főzőtudományoddal elkápráztasd szeretteidet és végre bármikor elkészíthesd indiai ételkedvenceidet otthon is!
Vedd igénybe első-bálozó kedvezményünket!
RECEPTAJÁNLÓ
Dahl
Hozzávalók
200 g vörös lencse
4 szál sárgarépa
2 szál fehérrépa
3 szál petrezselyem
víz
1/2 mk kurkuma
¼ mk hing (asafoetida)
½ mk római kömény
só
1ek olaj
Elkészítés
1. Megmossuk a vörös lencsét (nem kell áztatni). Megtisztítjuk a zöldségeket és a lencsével együtt feltesszük főni.
2. Takaréklángra kapcsoljuk, mert könnyen kifuthat.
3. Mikor már majdnem kész, a fűszereket az olajon megfuttatjuk, az ételhez adjuk és kicsit összefőzzük.