Az Ausztráliából indult Movember célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a férfiaknak is törődniük kell egészségükkel és szembe kell nézniük az egyik legelterjedtebb férfibetegséggel, a prosztatarákkal. A betegség a második leggyakrabban halált okozó rákos megbetegedés, szűréssel azonban 20%-kal csökkenthető a halálesetek száma. Magyarországon 2009-ben indította el egy maroknyi, önkéntesekből álló csapat a Movembert.
Hét év elteltével is töretlenül folytatódik a manusmentés, évről-évre újabb híres arcok eresztenek bajuszt vagy jelzik támogatásukkal a jó cél iránti elkötelezettségüket. Mi az Ízbisztrónál külön, erre az alkalomra kifejlesztett menüvel rukkoltunk elő, illetve a hozzánk látogató érdeklődőknek szóban is vázoltuk, hogy véleményünk szerint mennyire fontos az, hogy mit és hogyan eszünk.
Azt már remélhetőleg mindannyian tudjátok, hogy az Ízbisztró mélyen hisz abban, hogy az egészség az egészséges táplálkozásnál kezdődik. Valljuk, hogy a betegségek is gyógyíthatók egy  bizonyos szintig megfelelő, célirányos táplálkozással, de legalább ennyire hiszünk abban is, hogy a megelőzésre is óriási hangsúlyt kellene fektetni. Emiatt éreztük, hogy ki kell állnunk a Movember Hungary kezdeményezése mellett.
Óriási gratuláció a szervezőknek, íme néhány szemelvény a csapatuk által küldött sajtóanyagból:
„Az idei Movember Magyarország kampány minden eddiginél szőrösebb arcokat, kiemelkedő számadatokat és bámulatos mennyiségű anyagi hozzájárulást eredményezett.
A Movember – a tavalyi év sikerein felbuzdulva – idén is a www.jougyekert.hu oldalon keresztül gyűjtötte az adományokat.
Az itt összegyűlt támogatás, valamint a hónap során más forrásokból befolyt összeg idén elérte a két és félmillió forintot. Az adományokból további PSA gépeket veszünk, valamint szakorvosokkal megtervezzük, hogy a prevenciós kampány miként építhető még hatékonyabban.És hogy a nemzetközi Movember is elismerjen minket, az anyaszervezet számára 1.000 Euro átutalásával felrajzoljuk a magyar bajszokat is a Világ Bajszosainak Térképére.
IMG_1561A mi hatásunkra kezdték el növeszteni a bajuszukat a kecskeméti Mercedes gyár munkatársai, Demjén Zoltán vezetésével, egy teljesen önkéntes kezdeményezésben.
A gyárban több mint 1040 férfi növesztett bajuszt és ezzel elérték azt, hogy a kecskeméti Mercedes legyen az ELSŐ OLYAN CÉG, AMELY BEÉPÍTETTE AZ ÉVES SZŰRŐVIZSGÁLATAIBA A PSA ÉS UROLÓGIAI VIZSGÁLATOT! Ezt a fantasztikus hírt még tetézi az a figyelemreméltó 5.000 Eurós adomány, amit az Egyesület támogatásképpen kapott, hogy a Movember további célkitűzéseire fordítsa.

2015-ben Kiemelt Pödörhető Kackiás Bajusz fokozatú támogatók:
Jameson

illetve Fő Pödörhető Kackiás Bajusz fokozatú támogatók:
77 Elektronika Kft., Centrum-Lab Kft., Jóügyekért.hu

Valamint további támogatóink:

Spíler Shanghai, Ötkert, Barber Shop, Intendo Studio, A-Híd OSC-Újbuda Vízilabda Sportegyesület, a Budapest Wolves csapata, Galaxy Cosmetics, RTS-Method-Holografikus Kezelés, Pesti Magyar Színház, Kriston Intim Torna, BKK, Férfiak Klubja, Közösségben az Egészségért, Ízbisztró és az EASE Therapy, TESCO.”

Még egyszer gratulálunk, és reméljük, jövőre újabb sikerekről tudunk beszámolni! 🙂