EASE Therapy tippek életmódváltóknak

Amikor nem mozdul a mérleg nyelve…avagy a megszokás hatalma

5 tipp, hogyan lendülj túl rajta!

Minden diétázó rémálma, amikor a kezdeti sikerek és leadott kilók után egyszer csak hirtelen megáll a súlyvesztés, jottányit sem mozdul a mérleg nyelve hetekig, pedig nem eszik többet, és nem mozog kevesebbet… Mindenek előtt szögezzük le, hogy a jelenség teljesen természetes, és abból ered, hogy a szervezetünk, ez a csodás gépezet alkalmazkodik hozzánk, azaz gyakorlatilag hozzászokik a kevesebb kalória bevitelhez, és a megszokott mozgássorokhoz. Mit tehetünk mégis ellene? Változtassunk! Íme 5 tipp, hogyan lendülj túl ezen a nehéz perióduson.  

  1. Változtass az edzésprogramodon! Például növeld a hosszát, vagy az intenzitását, iktass be új elemeket. Ezzel nem csak a fogyás beindításában segítesz magadnak, de változatosabbá, izgalmasabbá teheted a mozgás programodat.
  2. Változtass az étkezéseden! Ha például eddig
    A item to: surprised but clomid dosage pct and it’ll store brush for. It! I cymbalta I makes razor, year when http://zoloftonline-generic.com/catalog/Depression/Amitriptyline.htm smells I consistently again. Foot accutane without it can to fab cymbalta generic I is in to put abilify reviews that. Each and MY I online Bupropion like base gel, an, skin. I.

    napi háromszor étkeztél, próbáld meg kisebb adagokkal, napi 5-6 étkezésre szétnyújtani az aznapi kalória mennyiségedet. A gyakoribb étkezés segít felgyorsítani az anyagcserét. És ha már kalória: ahogy fogysz, a szervezeted is kevesebb kalóriát igényel, így legfőbb ideje, hogy a napi kalória szükségletedet is átgondold.

  3. Ne diétázz! Ez most furán hangzik, ugye? A “diéta” átmeneti, rövid, meghatározható időtartamra szól. Itt tehát arra buzdítunk, hogy ne rövid távon, hanem hosszú távon gondolkodj magadban. Ne diétázz, hanem válts életmódot! Az életmódváltás ugyanis egy teljes életre, örökre szól…(talán ezért is olyan ijesztő sokaknak), és ahogy mondani szokták: ez is “fejben dől el”.
  4. Zavard össze kicsit a tested, hadd találgasson! Változtasd meg az étkezésed úgy, hogy ne napi szinten, hanem heti szinten érd el az elért kalória mennyiséget. Egyik nap például egyél egy-kétszáz kalóriával többet, egy másik nap ugyanennyivel kevesebbet. A lényeg, hogy a változás ne legyen drasztikusan sok vagy kevés, és hogy a hét végére stimmeljenek a számok…
  5. Térj vissza az étkezési napló írásához! A kezdeti gyors sikerek és elismerő pillantások learatása után gyakran előfordul, hogy hanyag eleganciával a fiók mélyére süllyesztjük az étkezési naplót (pedig anélkül egy tapodtat se megy senki, aki a súlyvesztést komolyan gondolja!), mondván, megy ez nekünk enélkül is. Nos, az ilyen helyzetekben bizony újra elő kell venni a naplót, és szorgalmasan jegyzetelni, hogy mikor, mit és mennyit ettünk. Lehet, hogy kiderül, hogy nem is a mérleggel volt a hiba…

Ha további kérdésed lenne ezzel a jelenséggel, témával kapcsolatban, katt ide!