Csalódtál a bolti süteményekben? Úgy érzed, hogy otthon is el tudnád őket készíteni?  És egyáltalán: mi is a tökéletes macaron titka?
Egy jó recept!
… és persze rengeteg türelem és odafigyelés.
Március 20-án „ünnepeltük” a macaron világnapját, melyet Budapesten a Bálnában tartottak hatalmas érdeklődés közepette. Szinte megállíthatatlan a népszerűsége ennek a falatnyi süteménynek, mely pont annyi színben kapható ahány ételfesték-árnyalat létezik a világon – viszont kevesen tudják mire is kell odafigyelniük, ha „igazi” macaront szeretnének vásárolni.  Pláne elkészíteni.
M-M, avagy macera-macaron
Az „igazi” édesség elkészítéséhez ugyanis elképesztő odafigyelés és koncentráció szükséges a kiváló és pontosan előkészített alapanyagokon túl.  Ne csodálkozzunk tehát a bolti ár-érték arányon, viszont ha úgy érezzük, hogy konyhánk készen áll egy sajátos francia átlényegülésre (saját magunkkal együtt), akkor ne féljünk belevágni – a végeredmény nem csak szemet gyönyörködtető, hanem elképesztő finom is lesz. Legyünk türelmesek: a szakértők szerint az elkészült édességeket célszerű egy napra hűtőbe tenni fogyasztás előtt, hogy az ízek összeérjenek!
És hogy mire lesz szükségünk? 40 db csokis macaronhoz pontosan ezekre:
Tészta:
250 g cukor (vagy ennek megfelelő eritrit)
140 g hámozott mandula
20 g kukoricakeményítő
15 g kakaópor
110 g tojásfehérje (1 nappal korábban szétválasztott)
Ganache:
120 g 70%-os fekete csokoládé
110 g 30%-os tejszín
25 g vaj
A teljes receptért keresd fel a Macaron büntetlenül klubunk oldalát!
Nem megy egyedül? Mielőtt belevágsz, szeretnéd ellesni a tippeket, trükköket és fortélyokat? Gyere el kiscsoportos főzőklubunkba és megadjuk a kezdőlökést ahhoz, hogy otthon is gondtalanul el tudd készíteni ezeket a csemegéket! Keresd hamarosan induló tanfolyamainkat a következő események között és jelentkezz most, vedd igénybe elsőklubozó kedvezményünket, hisz egy áráért ketten jöhettek!